Bu Blogda Ara

19 Nisan 2016 Salı

ÇİLEK REÇELİ


Baharla beraber hoş kokulu tarla çilekleri sofralarımıza geldi. Şimdi, bu güzel çileklerden reçel yapma zamanı.
Malzemeler: 1 kg çilek
                   1 kg toz şeker
                   1/2 limonun suyu
Yapılışı: Çilekleri bol suyla yıkayıp, saplarını ayıklayın. Çilekleri reçeli pişireceğiniz tencereye ekleyin.

Üzerini toz şekerle örtün. Bir gece beklesin. Ertesi gün kısık ateşte, tencereyi ocağa yerleştirin. Reçeli karıştırmayın. Şeker kendiliğinden tencere ısındıkça eriyecektir. Kaynayıp, şeker eridikten sonra bir kaşıkla reçelden bir tabağa alın ve şurubun koyuluğunu kontrol edin.

İstediğiniz koyuluğa geldiyse yarım limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Reçeli sıcakken kavanoza koyun. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın. Afiyet olsun.