4 Nisan 2016 Pazartesi

SÜTLÜ BÖREK

Sütlü börek, su böreğine yakın bir lezzet. Kısa sürede hazırlanan bu lezzetli böreği ben çok sevdim. Umarım tarifi siz de deneyip seversiniz.
Malzemeler: 4 adet hazır yufka
Sos malzemesi: 2 su bardağı süt
                   1/2 su bardağı erimiş tereyağı
                   2 yumurta
İç malzemesi: 200 gr beyaz az tuzlu inek peyniri
                   1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Yağlanmış fırın tepsisine 1 yufkayı yayın. Yufkayı tepsinin kenarlarından dışına taşırın.
Büyük bir kasede sos malzemesini çırpın.
3 adet yufkayı dörde bölün. Böldüğünüz yufkaların yarısını sosu hazırladığınız kasenin içine ekleyip, sosla karıştırın. Bu yumuşayan yufka parçalarını, fırın tepsisindeki bütün yufkanın üzerine yayın. Üzerine iç malzemesini serpin. Yufkaların kalanlarınıda sos kabına ekleyip, bunlarıda iç malzemesinin üzerine yayın. Kalan sosu tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine dökün. Fırın tepsisinin kenarlarından taşan yufkaları, böreğin üzerine doğru kapatın. Böreğin üzerine tereyağı sürün.


Önceden ısınmış fırında, 180 derecede, üzeri kızarana kadar 45 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Bu lezzetli börek tarifi biricik kızkardeşim Başak için :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder