11 Nisan 2016 Pazartesi

YARPUZLU YOĞURT ÇORBASI


Pazar günleri, hiking yapıyorum. Doğaya çıktığımda da, yanımda yabani otları topladığım çantam mutlaka oluyor. Bu hafta tırmandığımız dağda, akarsu kenarlarında yarpuza rastladım. Topladığım yarpuz, bir tür yabani nane. Siz yarpuz yerine nane kullanarak bu çorbayı hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler: 500 ml yoğurt
                   500 ml oda sıcaklığında et suyu veya su
                   1 yumurta
                   2 yemek kaşığı kepekli un
                   2 yemek kaşığı tereyağı
                   1/2 su bardağı haşlanmış nohut
                   1/2 su bardağı haşlanmış kuşbaşı kuzu eti
                   1 dal yarpuz yaprağı veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
                   1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Bir kasede yoğurt, yumurta ve kepekli unu çırpın. Tereyağını eritin. Eriyen yağı ateşten alıp, yoğurt karışımını ekleyin. Suyu, tuzu, nohutu, eti, yarpuz yapraklarını da ekleyip bir tel çırpıcı ile tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte, arada tel çırpıcı ile karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 5 dakika kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.


NOT: Yarpuz yerine taze nane kullanırsanız, aynı şekilde pişirin. Eğer kuru nane kullanırsanız, naneyi tereyağını eritirken yağa ekleyin. Böylece yağa aromasını daha iyi bırakıyor. Ayrıca bu çorbayı un yerine 1/2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday ekleyerek de pişirebilirsiniz.         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder