Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2016 Perşembe

KARADUT LİKÖRÜ


Karadut likörü ile Türk kahvesini servis etmeyi seviyorum. Oldukça kolay ve lezzetli bu likör tarifimi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 Kg karadut
                   750 gr toz şeker
                   35 cl votka
                   1 adet çubuk tarçın
Yapılışı: Karadutu yıkamayın. Bir kavanoza bir kat dut, bir kat şeker olarak yerleştirin. Üzerine çubuk tarçını ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 5-10 gün bu şekilde bekletin. Kavanozu her gün sallayarak karıştırın. 10 gün sonra alkolle karıştırıp 1-2 günde alkolle bekletin. Süzgeçten geçirin. Şişelere doldurun ve serin bir yerde 1-2 ay mayalanmaya bırakın. Afiyet olsun.



Not: Arkadaşım Ayşe Demirel Hanımın bahçesinde yetiştirdiği karadutları topladım. Çok lezzetli ve iri karadutlarla hem reçel hem de likör hazırladım. Sevgili Ayşe Hanıma soframa bu güzellikleri kazandırdığı için teşekkür ediyorum.