8 Haziran 2016 Çarşamba

KAYISI REÇELİ


Hoş kokusu ile olgun kayısılar soframıza geldi. Şimdi tam da, kayısı reçeli zamanı. Oldukça kolay bu kayısı reçeli tarifini denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 kg kayısı
                   1 kg toz şeker
                   1 limonun suyu

Yapılışı: Yıkayıp kuruladığınız kayısıları ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, kırın. Çekirdek içlerinin kabuklarını soyun. Bir tencereye, bir sıra kayısı, üzerine şeker serperek sıra sıra tencereyi doldurun. Kayısı çekirdeklerini de ekleyin. Bir gece tencerede, şekerli kayısıyı bekletin.



Bekleyen kayısı, kendi suyunu salacaktır. Tencereye su eklemenize gerek yok. Ertesi gün, tencereyi kısık ateşe yerleştirin. Tencereyi karıştırmayın. Kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika sonra kevgirle kayısıları şuruptan çıkarın. Şurup istediğiniz reçel koyuluğuna gelene kadar kaynatın. Koyulaşan şuruba kayısıları tekrar ekleyip 2 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın, tencereyi ateşten alın. Kavanoza  reçeli sıcakken doldurun. Kavanozda reçel soğuduktan sonra kapağını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben, reçellerimi, soğuk yerde saklıyorum. Eğer soğuk bir yerde, saklayamıyorsanız ve uzun süre sonra reçelinizi tüketecekseniz bozulmaması için 1 kg kayısıya, bir buçuk kg toz şeker kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder