28 Haziran 2016 Salı

MUTLU BAYAT PİDE



Bayat pide ile hazırlayacağınız çıtır çıtır bir lezzet, kısa sürede hazırlanıyor. Pide yerine küçük bayat ekmeklerinizi de bu tarifle değerlendirebilirsiniz. Sizin hayal gücünüze ve evdeki malzemeye göre farklı kombinasyonlar deneyebileceğiniz bir tarif. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 adet pide
                       1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
                       4-5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri
                       4-5 adet sucuk dilimi veya pastırma dilimi
                       1 adet ince doğranmış yeşil biber veya kapya biber
                       2 yumurta
                       1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı: Pidenin üst kısmını kenarlarından 1-2 cm kalacak şekilde çıkarın. Bir fırça ile pidenin içine ve kenarlarına erimiş tereyağı sürün. Tereyağının üzerine  rendelenmiş peyniri serpin. Doğranmış biberi ve sucuk veya pastırmayı yerleştirin. 230 derecede ısınmış fırında 4 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine 2 yumurtayı kırın ve kekik serpin. Tekrar fırına sürün. Yumurtanın beyazı pişene kadar 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder