27 Ağustos 2016 Cumartesi

PORTAKAL LİKÖRÜ



Hoş bir aroması olan bu likörü, tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 4-5 adet portakal
                      70 cl vodka
                      1 çubuk tarçın (3-4 cm)
                      1 adet kuru zencefil (2-3 cm)
                      2 adet karanfil
                      2 su bardağı şeker
                      2 su bardağı su
Yapılışı: Portakalları yıkayıp kurulayın. Dış kabuklarını kürete (kazıyın) edin. Kabukları kürete ederken, altındaki beyaz kısmı almamaya özen gösterin. Portakalın beyaz kısmını bıçakla soyup, atın. Portakalları, halka şeklinde (2-3 cm) dilimleyin. Bu dilimleri ve kabukları, bir kavanoza doldurun. Üzerine kabuk tarçın, kuru zencefil ve karanfilleri ekleyin.

Bu malzemenin üzerine gelecek kadar vodka, kavanoza doldurun. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 15-20 gün açmayın, günde en az bir kez çalkalayın. 15-20 gün sonra küçük bir tencerede 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu, kaynatıp, koyu bir şurup (hanımgöbeği şurubu kıvamı) yapın. Şurubu kenara alın, soğusun. Kavanozdaki malzemeyi, bir süzgeçten süzün. Süzdüğünüz malzemeye, soğuyan şurubu ekleyip, çalkalayın. Şişelere doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. 2-3 ay portakal likörünüzü dinlendirmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder