30 Ekim 2016 Pazar

ANNEMİN KAKAOLU ISLAK KEKİ

Annemin bize pişirdiği harika bir ıslak kek tarifi. Bu tarifle keki pişirdikten sonra üzerine pasta kreması ve çikolata sosu ekleyerek pastada yapabilirsiniz.
Malzemeler: 4 yumurta
                 2 su bardağı şeker
                 2 yemek kaşığı kakao
                 1,5 su bardağı süt
                 100 gr erimiş tereyağı
                 2,5 su bardağı un
                 1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Yapılışı: Yumurta ve şekeri el çırpıcısı ile çırpın. Kakao, tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Bu sosdan 1 su bardağı alıp, kenara koyun. Diğer kalan karışıma unu ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Kek hamurunu, dikdörtgen veya kare yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derecede ısınmış fırında 35-40 dakika keki pişirin. Pişen keki tezgaha alın ve üzerine ayırdığınız sosu bardakla gezdirerek dökün. Kekin tepsisinin üzerini bir başka tepsi ile kapatın. 30 dakika dinlensin. Sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder