31 Ekim 2016 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Lezzetli ve çıtır çıtır, ağızda dağılan bir kurabiye tarifi. Çay veya kahve saatleriniz için tarifi denemeniz dileğiyle.
Hamuru için malzemeler: 2 yumurtanın sarısı
             6 yemek kaşığı pudra şekeri
             250 gr tereyağı
             3,5 su bardağı un
             4 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
             10 gr hamur kabartma tozu (1 paket)
Üzeri için: 2 yumurtanın beyazı (çırpın)
             4 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Yapılışı: Kurabiye malzemelerini sırasıyla karıştırıp hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Her bir topu, çırpılmış yumurta beyazına batırın. Arkasından da hindistan cevizine bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde aralıklı dizin. 170 derecede 20 dakika pişirin. Pembeleşince fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder