30 Ekim 2016 Pazar

MUZLU RULOLU PASTA

Bu pastayı annem bize pişirirdi, O'nun yıllarca bize hazırladığı pastayı, ben de pek çok kez sevdiklerim için hazırladım. Umarım tarifi denersiniz. Oldukça lezzetli bir pasta. Ayak bileğimi kırdığım için pişirdiğimde fotoğrafını ekleyeceğim :) 
Kek hamuru için malzemeler: 2 yumurta
              1/2 su bardağı toz şeker
              1 paket vanilya
              1/2 paket hamur kabartma tozu
              2 çay bardağı un
İç malzemesi: 1 adet kabuğu soyulmuş ve uzunlamasına ikiye bölünmüş muz
Üzerine: 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Pasta kreması için malzemeler: 500 ml süt
              1/2 su bardağı toz şeker
              1,5 yemek kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası
              1 yemek kaşığı un
              1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı: Kek hamurunu hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri çırpın. Arkasından diğer malzemeleri ekleyip, karıştırın. Yağlanmış küçük bir fırın tepsisine kek hamurunu ekleyin. 170 derecede yaklaşık 15 dakika fırında pişirin. Üzerinin hafifçe pembeleşmesi yeterli. Kızartmayın. Kek fırında pişerken kremayı hazırlayın. Küçük bir tencereye sütü alın. Hafif kabarmaya yakın süt ısındığında önce şekeri ekleyin. Arkasından bir kasede az bir miktar su ile ezdiğiniz nişasta ve un karışımını süte ekleyin. Krema koyulaşana kadar bir-iki taşım kaynatın. Kremanın yarısını ayırın, diğer yarısına kakaoyu ekleyip, karıştırın. Bu arada kekiniz pişmiştir. Keki bir spatula yardımı ile parçalamadan tepsiden çıkarın. Pişen keki, düz bir tabağa ters çevirin. Sıcak keke beyaz kremayı sürün. Ortasına muzu yerleştirip rulo yapın. Rulo kekin üzerine kakolu kremayı sürün. Üzerine hindistan cevizini serpin. Buz dolabında krema donana kadar 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder