18 Kasım 2016 Cuma

ACILI TAVUK DİLİMLERİ

Lezzetli ve kolay bir tavuk yemeği tarifi. Sofralarınızı şenlendirsin. Tarifi denemeniz dileğiyle. 2-3 Kişilik:
Malzemeler: 2 parça tavuk göğsü (şerit şeklinde parmak kalınlığında doğranmış)
        1 çay kaşığı tuz
        1/2 çay kaşığı karabiber
        1 adet kapya biber (şerit şeklinde doğranmış)
        1 adet yeşil biber (şerit şeklinde doğranmış)
Kızartmak için: 1/2 su bardağı sıvıyağ
        1 yumurta    
        2-3 yemek kaşığı un
Sos için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ
        3 diş ezilmiş sarımsak
        1 adet ince kıyılmış acı kırmızı biber (veya 1 çay kaşığı kırmızı pul biber)
        3 yemek kaşığı soya sosu
        1 tatlı kaşığı domates salçası
        1/2 su bardağı sıcak su

Yapılışı: Doğranmış tavuk dilimlerine tuz ve karabiber serpin. Önce çırpılmış yumurtaya batırın. Arkasından da una bulayın.

Sıvı yağı tavada kızdırın ve tavukları kızartın. Kızaran tavukların  tavadan çıkarın, doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri aynı tavaya ekleyin. Biberlerde tavada hafif kızardığında, biberleri de tavadan çıkarın.


Başka bir tavaya yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip ezilmiş sarımsağı ve ince doğranmış kırmızı acı biberi ekleyin. Soya sosunu, domates salçasını ve sıcak suyu ekleyip sosu kaynatın. Sos kaynayıp koyulaştığında, dışarı çıkardığınız biber ve tavukları sosun tavasına ekleyip, tavada hepsini karıştırın. Tavayı ateşten alın. Yemeğinizi sıcak servis edin. Yanında yeşil salata ve pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Üzerine susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder