8 Kasım 2016 Salı

FINDIKLI-ÇİKOLATALI KEK

Hem lezzet hem de görsel bakımdan doyurucu bir kek. Çay saatleriniz için harika bir tarif, denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 3 yumurta
          125 gr erimiş tereyağı
          1,5 su bardağı toz şeker
          2 su bardağı un
          1 çay bardağı süt
          1/2 su bardağı kuru üzüm
          5 gr toz vanilin (1 paket)
         10 gr hamur kabartma tozu (1 paket)
Üzerine: 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Sos için:1 yemek kaşığı kakao
         1 yemek kaşığı granüle kahve
         2 yemek kaşığı sıcak su
         80 gr bitter çikolata
         75 gr tereyağı

Yapılışı:Kuru üzümleri yıkayıp su dolu bir kasede bekletin. Derin bir kapta, el çırpıcısı ile yumurtayı toz şekeri çırpın. Tereyağını ve sütü ekleyip karıştırın. Kuru üzümün suyunu süzüp, unla birlikte kek hamuruna ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısınmış fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için keke bir kürdan batırın. Kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiştir. Pişen keki fırından çıktığında kalıbında, 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin.
Sos;Isıya dayanıklı bir cam kasede, kakao, kahve ve sıcak suyu karıştırın. Bir tencerede kaynayan suya bu cam kabı oturtun. Yalnız cam kabın altta kaynayan suya değmemesine dikkat edin. Cam kaba bitter çukulatayı parçalayarak ekleyin, tereyağını ekleyin ve bir çırpıcı ile sosu karıştırın.
Sonra soğuyan kekin üzerine bu sosu sürün. Kekin her yerini iri çekilmiş fındıkla kaplayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder