Bu Blogda Ara

11 Kasım 2016 Cuma

FIRINDA İNCİRLİ ET

Eti, meyva ile pişirmek geleneksel bir yöntemdir. İncirin, ete verdiği lezzet hem damağımızı şenlendiriyor, hemde ziyafet sofralarımızı şık bir sunumla taçlandırıyor. Tarifi denemenizi dilerim.5-6 kişilik:
Malzemeler: 1 kg bonfile dana eti (etin sinirsiz tarafından alıp, 1cm kalınlığında küpler halinde kasabınıza doğratın)
           3 adet orta boy kuru soğan (kabuğunu temizleyip 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın)
           2 adet orta boy havuç (kabuğunu temizleyip uzunlamasına 4'e bölün)
           1 adet kırmızı çarliston biber (uzunlamasına şerit şeklinde doğrayın)
           1 adet tatlı yeşil biber (uzunlamasına şerit şeklinde doğrayın)
           8 yemek kaşığı zeytinyağı
           5 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş, bütün halde)
           2 yemek kaşığı un
           1 yemek kaşığı 4 renk tane karabiber
           3-4 adet taze defne yaprağı
           1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
           1 su bardağı sıcak et suyu
           1 su bardağı sıcak su
           1/2 su bardağı beyaz şarap
           1 çay kaşığı tuz
           1 tatlı kaşığı kekik
           10 adet incir (2 tanesini ortadan 2'ye bölün)
Yapılışı: Döküm tencereyi ateşe yerleştirin,6 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Kızgın yağa doğranmış etleri ekleyip eti mühürleyin. Böylece etin dışı yanarken içi sulu kalır ve yumuşak olur. Mühürlenen etleri tenceredn dışarı alın. Tencereye soğanları atın, hafif kahverengileşince dışarı alın. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Biberleri tencerede bir kaç kez çevirip bunları da dışarı alın. Tencereye havuçları atıp, hafifçe kavurun. Havuçların üzerine sarımsağı ateşe atıp, sonrada tencereden dışarı çıkardığınız et, soğan ve biberleri yeniden tencereye ekleyin. Kabaca karıştırın. Üzerine unu serpin. Ocağın ateşini iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. Bu arada fırını 230 derecede ısıtın. Tencereye karabiberi, defne yaprağını, biber salçasını, et suyunu ve sıcak suyu, şarabı, tuz, kekik ve incirleri ekleyin, yeniden kabaca karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, döküm tencereyi fırına yerleştirin. 230 derecede 2 saat fırında pişirin. Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun.