6 Kasım 2016 Pazar

FIRINDA SİGARA BÖREĞİ

Kolay, hafif ve lezzetli bir börek, sofralarınızda hoş bir sunum olacaktır. Tarifi denemeniz dileğiyle. Malzemeler: 2 hazır yufka
Sos için malzemeler:1/2 kahve fincanı sıvı yağ
           75 gr erimiş tereyağı
           1/2 kahve fincanı su
İç malzemesi: 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri
Üzerine: 1 yumurta
           3 yemek kaşığı galeta unu

Yapılışı: Hazır yufkayı tezgaha yayın. Sos malzemesini bir kasede çırpın. Hazır yufkanın yarısına, bu sos malzemesinin yarısını sürün. Yufkanın diğer yarısını, bu yarının üzerine kapatın. Yarım daire bir yufkanız olacak. Bu yarım daireyi, 6 üçgene bölün. Her bir üçgenin geniş kenarına 1/2 yemek kaşığı peynir ekleyin. Peynirin üzerine iki ucu kapatıp, üçgeninizi rulo yapın. Önce çırpılmış yumurtaya batırın. Arkasından galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine böreklerinizi dizin. 175 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika, börekleriniz kızarana kadar pişirin. Böreğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: İç malzemesi için eriyen bir peynir kullanılması gerekiyor. Diğer peynirlerle denemeyin. Bir de eriyen peynirle birlikte küçük bir dilim pastırma da eklerseniz. Tad daha da zenginleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder