6 Kasım 2016 Pazar

İRMİK HELVASI

İrmik helvasını çok severim. Hem kolay oluşu hemde hafif bir tatlı oluşu nedeniyle yemek sonrası içinde, iyi oluyor. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 su bardağı irmik
              2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
              80 gr tereyağı
              1/2 su bardağı toz şeker
              1,5 su bardağı süt
              1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzerine: 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Eriyen yağa, fıstığı ve irmiği ekleyin. Karıştırarak fıstıklar iyice pembeleşip kızarana kadar kavurun. Diğer bir cezvede süt ve şekeri kaynatın, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kavrulup kızaran irmik ve fıstığa incecik akıtarak şekerli sütü ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ateşini iyice kısın. Sütü tamamen çektiğinde ise ateşi kapatın. Kaşıkla alt üst edip bir defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra tabaklara alıp, üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder