6 Kasım 2016 Pazar

KEREVİZ SALATASI

 Kış aylarında kereviz salatası, sofralarımızı lezzetlendiriyor. Pişmeden kerevizi kullanarak yaptığımız bu salata tarifine sofralarınızda yer vermeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 adet orta boy kereviz (kabuğu soyulup, rendelenmiş)
                  1/2 limonun suyu
                  1 su bardağı süzme yoğurt
                  2 yemek kaşığı mayonez
                  1 çay kaşığı tuz
                  1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
                  1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Kabuğunu soyup rendelediğiniz kerevizi, kararmaması için limon suyu ile ovun. Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu bir kasede karıştırın. Bu karışıma, kerevizi ve ceviz içini ekleyin. Servis tabağına salatayı alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Not: Mayonez yerine 1/2 su bardağı süzme yoğurdu, 1/2 su bardağı yoğurtla karıştırarak da yapabilirsiniz. Kerevizi salataya eklemeden önce elinizde sıkın, limon suyu süzülmüş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder