1 Kasım 2016 Salı

LİMON MUHALLEBİLİ BİSKÜVİ

Bu bisküviyi seviyorum. Çok lezzetli bir tarif. Umarım tarifi denersiniz.
Bisküvi hamuru için malzemeler: 4 su bardağı un
           1 yumurta
           3 yemek kaşığı toz şeker
           3 yemek kaşığı süt
           250 gr tereyağı (erimiş)
           1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
           1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzerine serpmek için: 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebi için malzemeler: 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 limonun suyu 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

Yapılışı: Bisküvi hamurunun malzemelerini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Muhallebiyi hazırlamak için, süt, şeker, nişasta ve limon kabuğunu küçük bir tencereye alın. Bir el çırpıcısı ile karıştırarak kısık ateşte muhallebiyi pişirin. Ocaktan alıp kenarda soğumaya bırakın. Ilıklaştığında içine limon suyunu ekleyip, karıştırın.
Dinlenen hamuru 6 parçaya bölün. Her parçayı oklava veya merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız daireleri, 4 üçgene bölün. Üçgenin geniş kenarına 1 tatlı kaşığı muhallebi ekleyin. Üçgenleri geniş kenardan uca doğru rulo yapın. Muhallebinin içinden akmaması için uç kısımları içe doğru ay şeklinde kıvırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkan bisküvileriniz, biraz soğusun. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder