1 Kasım 2016 Salı

MİNİK POĞAÇALAR

Gevrek ve lezzetli minik poğaçalar.
Hamur malzemeleri: 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
            1 çay bardağı süt
            3,5 su bardağı un
            1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi: 1 su bardağı kadar kavrulmuş kıyma veya haşlamış patates veya beyaz peynir ve maydanoz olabilir, sizin tercihiniz hangisi olursa onu kullanın.
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
            1-2 yemek kaşığı çörek otu veya susam
Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtüp, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Katılaşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, içine iç malzemesini yerleştirin. Bu kısmınıda birleştirip, birleşme yeri alta gelecek şekilde toplarınızı, yağlı kağıt yerleşmiş fırın tepsisine, dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu veya susam serpin. Önceden ısınmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder