Bu Blogda Ara

3 Kasım 2016 Perşembe

PEYNİRLİ BİSKÜVİ

Kaşar peyniri veya Parmesan peyniri kullanarak hazırladığım bu çıtır çıtır bisküviye, çay saatlerinizde veya şarap için hazırladığınız meze tabaklarınızda yer verebilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
             3,5 su bardağı un
             5 yemek kaşığı kaşar peyniri rendelenmiş veya parmesan peyniri rendelenmiş
             1 çay kaşığı toz şeker
             1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
             1 yumurta
             1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine: 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Yumurtanın sarısını bisküvilerin üzerine sürmek için ayırın. Diğer tüm malzemeyi bir kasede yoğurup hamuru 10 dakika dinlendirin. Tezgaha un serpip oklava veya merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Bisküvileri kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Peynir serpin. Önceden 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.