4 Kasım 2016 Cuma

PORTAKALLI KEK

Lezzetli ve küçük  bir kek. Küçük bir kek kalıbında pişirebilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 yumurta
              4 yemek kaşığı un (tepeleme)
              4 yemek kaşığı toz şeker
              125 gr erimiş tereyağı
              5 gr hamur kabartma tozu (yarım paket)
              1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın
              1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:Yumurtayı, şekeri el çırpıcısı ile çırpın. Portakal suyunu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu rendesini, unu ve hamur kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 180 derecede ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalıbında 5 dakika soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder