28 Temmuz 2016 Perşembe

KOKOREÇ



Kuzu barsağından hazırlanan kokoreç, aslında bir sokak yemeğidir. Ancak ben, kasabıma çiğ kokoreçi hazırlatıp evde pişiriyorum. Bu çok lezzetli sakatatı, siz de seviyorsanız evde pişirebilirsiniz. Evde kokoreç yapımını öğrendiğim ve lezzetli sofrasında yediğim dostum Leyla Güner Bilgiç'e teşekkür ediyorum. Onun bloğunda da http://eskimutfak.blogspot.com.tr/ bu lezzetli tarifi bulabilirsiniz.


Malzemeler: 1 bütün kokoreç
                      1 adet domates küp doğranmış
                      2-3 adet yeşil biber ince kıyılmış
                      Birer çay kaşığı tuz, kimyon, kırmızı pul biber, kekik, karabiber

Yapılışı: Çiğ kokoreci derin bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, yaklaşık 30 dakika haşlayın. Haşlanırken ara sıra çatal veya bıçak ucu ile kokoreci delin. Haşlanan kokoreci sudan çıkarıp dilimleyip, minik küp (kuşbaşı) doğrayın.


Tavayı ocağın orta gözüne ateşe yerleştirin. Tavaya yağ eklemeden, doğranmış kokoreci alın, 2-3 dakika kavurun. Kavrulan kokorece tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve kekiği ekleyin. Ardından doğranmış yeşil biberi ekleyip karıştırın. Son olarak da doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra tavayı ateşten alın. Ekmek dilimlerinizin içine kokorecinizi yerleştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Tavada kavurduğunuz kokorece biber ve domates eklemeden de ekmek dilimlerinize yerleştirip, servis yapabilirsiniz. Diğer bir yöntem de haşlayıp dilimlediğiniz kokorçinizi, fırınınızın ızgarasına (altındaki tepsiye yağlı kağıt serin) yerleştirin. 200 derecede hafif kızarıncaya kadar 4-5 dakika pişirin. Kızaran kokoreç dilimlerinizi doğrayıp baharatını serperek, servis edin.