27 Ocak 2017 Cuma

PATATESLİ ÇITIR BÖREK

Harika bir börek, hem çok lezzetli hem de çok kolay. Patatesle hazırlayabileceğiniz gibi, diğer iç malzemeleri (peynirli-otlu veya kıymalı iç) ile de hazırlayabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka
      125 gr tereyağı (erimiş)
      1 yumurtanın sarısı
      1-2 yemek kaşığı susam
İç malzemesi: 3-4 adet orta boy haşlanmış patates (çatalla ezin)
      1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
      2 yemek kaşığı tereyağı
      1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı: Önce iç malzemesini hazırlayın. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, kuru soğanı kavurun. Üzerine ezilmiş patatesi ekleyin. Bir kaç kez kısık ateşte, iç malzemesini çevirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. İç malzemesini kenara alın, soğusun.

Tezgaha yufkayı yayın, üzerine erimiş tereyağını fırça ile sürün. Üzerine tekrar yufka yayıp, 5 kat aralarını yağlayarak yapın. En üste yufkanın 2/3 üne patatesli içi yayın. Rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulolarınızı yerleştirin. Ruloların herbirine 1 yemek kaşığı su sürün. Üzerine tereyağı sürün. Yumurta sarısı sürüp, dilimleyin. Susam serpin.

180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not: Böreği rulo şeklinde hazırladıktan sonra buzdolabında bekletip, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder