Bu Blogda Ara

30 Mart 2017 Perşembe

ARMUT KOMPOSTOSU

Malzeme: 4 adet yeşil armut
                  250 gr toz şeker
                  1 adet çubuk tarçın
                  1 adet karanfil
                  1,5-2 lt su
Yapılışı: Armutların kabuğunu meyva soyacağı ile soyup, ikiye bölün, çekirdek kısmını dondurma kaşığı ile çıkarın. Tencereye armutları yerleştirip üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Ocakta kaynatın. Armutlar yumuşadığında tencereyi ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Not: Yumuşak meyva ile komposto yapılırsa önce şeker ve suyu kaynatıp meyvaları en son içine eklersin. Armut gibi katı meyvaları ise doğrudan üzerine şeker ve su ekleyip kaynatarak kompostoyu yapabilirsiniz. Komposto taze meyvalarla yapılırken, hoşaf kuru meyvalarla yapılır.