30 Mart 2017 Perşembe

ARMUT KOMPOSTOSU


Armudu, komposto olarak tüketmeyi seviyorum. Evde kalan armutlar değerlendirilmiş oluyor. Harika bir lezzet. Soğuk olarak yemeklerinizin yanında bardakla içecek olarak yada meyvaları ile birlikte kasede tüketebilirsiniz.
Malzeme: 4 adet yeşil armut

                  200 gr toz şeker (1 su bardağı)
                  1 adet çubuk tarçın
                  1 adet karanfil
                  2 lt su
Yapılışı: Armutların kabuğunu meyva soyacağı ile soyup, ikiye bölün, çekirdek kısmını dondurma kaşığı ile çıkarın. Tencereye armutları yerleştirip üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Ocakta 10-15 dakika kaynatın. Armutlar yumuşadığında tencereyi ateşten alın, karanfili ve tarçın kabuğunu tencereden çıkarın. Kompostoyu soğumaya bırakın. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Not: Yumuşak meyva ile komposto yapılırsa önce şeker ve suyu kaynatıp meyvaları en son içine eklersiniz. Armut gibi katı meyvaları ise doğrudan üzerine şeker ve su ekleyip kaynatarak kompostoyu yapabilirsiniz. Komposto taze meyvalarla yapılırken, hoşaf kuru meyvalarla yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder