20 Nisan 2017 Perşembe

ÇERKES TAVUĞU



Çerkes tavuğu, ziyafet sofralarınız için harika bir geleneksel tavuk yemeğidir. Kolay, lezzetli ve kısa sürede hazırlanır.Ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi, ordövr tabağınız için ara sıcak olarak da servis edebilirsiniz. Çok severek hazırladığım bu yemeği, denemenizi dilerim.

Malzemeler: 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1500gr ağırlığında-organik tavuk kullanın)
     500 gr ceviz içi 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
     2-3 yemek kaşığı galeta unu
     1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
     2 çay kaşığı tuz
     3 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
Sos için: 1-2 yemek kaşığı tereyağı
     1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı: Yıkanmış, derisi temiz tavuğu, derisi ile birlikte, bütün olarak düdüklü tencereye yerleştirin. Tavuğun üzerini geçecek kadar su ile, tencereyi doldurun. Düdüklü tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan sonra, 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. İçerisinden tavuğu çıkarın. Tavuğu soğuması için kenara alın. Tencerenin kapağını kapatın, içindeki tavuk suyu sıcak kalsın.
Ceviz içini mutfak robotunda, iyice parçalayın, un haline gelsin. Un halindeki ceviz içini, derin bir kaseye ekleyin. Üzerine, galeta ununu, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biberi ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, karıştırın. Bu karışıma, 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin. Sulu bir bulamaç halinde ceviz salçasını hazırlamış oldunuz.
Soğuyan tavuğun, derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tavuğun etini, lif lif elinizle ayırıp, parçalayın. Tavuk etlerini servis yapacağınız fırın kabının tabanına yayın, üzerine karabiber ve tuz serpin. Ceviz salçasının yarısını, tavuğun üzerine döküp, bir kaşıkla etle iyice karışmasını sağlayın. Ardından kalan ceviz salçasını, etlerin üzerine yayın ve kaşığın sırtı ile düzeltin, karıştırmayın.

Çerkes tavuğunun üzerine sos olarak, tereyağı dilimleri yerleştirin. Bu dilimlerin üzerine de kırmızı toz biber serpin. Yemeğinizi servis yapacağınız zaman, 200 derecede önceden ısınmış fırında 10-15 dakika ısıtın. Çerkes tavuğunu sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder