16 Mayıs 2017 Salı

KARADUT REÇELİ


 Karadut reçelini hem kahvaltıda yiyebilirsiniz, hem de ziyafet sofralarınızda tatlı lor peynirinin üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz. Bu lezzetli reçele sofralarınızda yer vermenizi dilerim. Malzemeler: 1 Kg karadut
     500 gr toz şeker
     1/2 limonun suyu

Yapılışı: Karadutu eğer kendiniz ağaçtan topladıysanız ve üzerinde toz yok ise yıkamayın. Tozlu ise hafifçe taneleri zedelemeden yıkayın. Saplarını isteğe bağlı makasla kesebilirsiniz. Reçeli pişireceğiniz tencereye bir sıra karadut üzerine biraz toz şeker, tekrar üzerine dut ve şeker olarak sıralayın. Tencereyi bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün, karadut iyice suyunu bırakmış ve şeker bir miktar erimiş olacaktır. Tencereyi kısık ateşe, yerleştirin. Reçeli hiç karıştırmayın. Şeker kısık ateşte kendiliğinden erisin. Reçel istediğiniz koyu kıvama ulaştığında limon suyunu ekleyin. Reçeli sıcak olarak kavanozlara doldurun. Kavanozun ağzı açık, reçel soğusun. Soğuduktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.
Not: Karadutun kendisi tatlı olduğu için, şekeri diğer reçellerdeki 1/1 veya 1'e 1,5 ölçüsünde şekeri eklemiyorum. Reçeli daha koyu kıvamda ve daha tatlı isterseniz 1 kg duta, 750 gr şeker ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder