11 Haziran 2017 Pazar

DAMAT MANTISI



Seferihisar'a bağlı Sığacık Kadın Pazarından aldığım bir tür ev eriştesi ile hazırlanan bu yemeği, paylaşmak istedim. Kim bilir, belki yolunuz Sığacık'a düşer ve sizde alır, hazırlarsınız. Hazırlanan erişte; İtalyan Tagliatelle makarnasına benzer, sizde tagliatelle makarnası ile tarifi hazırlayabilirsiniz. Tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: Erişte (damat mantısı veya tagliatelle)
      1,5-2 su bardağı sıcak et suyu (tavuk suyu)
      750gr haşlanmış tavuk veya hindi eti
      1 çay kaşığı tuz ve çekilmiş tane karabiber
Yoğurtlu sos: 2 su bardağı yoğurt
      1 diş ezilmiş sarımsak
      1 tutam tuz
Tereyağlı sos: 3-4 yemek kaşığı tereyağı
      1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzerine: 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Yapılışı: Erişteyi fırın kabına dizin. Üzerine haşlanmış tavuk etini yayın. Eriştenin tepsideki seviyesinin yarısına kadar, sıcak tavuk suyunu ekleyin.

Fırın kabının üzerini folyo veya kabın kapağı ile kapatıp, 200 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Erişte eklenen suyun tamamını çeksin. Piştiğini kontrol edip, yemeği fırından çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Tereyağını ateşte kızdırın, kırmızı pul biberi ekleyin. Biberli sosu, yoğurdun üzerine kaşıkla gezdirerek dökün. Ceviz içini serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder