Bu Blogda Ara

13 Haziran 2017 Salı

FIRINDA ELMA DİLİM BAHARATLI PATATES



Dışı çıtır, içi yumuşak harika bir lezzet. Et yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz bir garnitür. Bu kolay tarife mutfağınızda yer vermeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4-5 adet ince kabuklu iri sarı patates
Sos malzemesi: 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
     2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
     1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
     1 tatlı kaşığı kuru kekik
     1 çay kaşığı tuz
     1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
Yapılışı: Patatesleri yıkayın. Elma dilimi şeklinde dilimleyin. Bir kasede sos malzemesini karıştırın.

Patatesin üzerine sosu ekleyip, elinizle karıştırın, papateslerin her yeri soslansın. Yağlı kağıt serilmiş geniş bir fırın kabına, patatesleri tek sıra dizin. 220 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Patatesler kızardığında fırından çıkarıp, sıcak servis edin. Afiyet olsun.