Bu Blogda Ara

12 Haziran 2017 Pazartesi

KİŞNİŞLİ YOĞURT SOS


Kişnişli yoğurt sosu, sebze yemeklerinin ve et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt
1 salatalık
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, kimyon, kuru kekik
1 çay kaşığı kuru kişniş veya 1 tatlı kaşığı taze kişniş yaprağı ince doğranmış
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: 1 su bardağı yoğurdu bir kasede çırpın. Salatalığın kabuğunu soymayın. Uzunlamasına ikiye bölün. Bir tatlı kaşığı ile içinin çekirdek kısmını kazıyıp, atın. Böylece yoğurdunuz sulanmaz. Salatalığı ince doğrayıp, yoğurda ekleyin. Sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Sarımsağı, tuzu, kırmızı biberi, kiyon, kekik ve kişnişi yoğurda ekleyip, kaşıkla karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirin.

Sosunuz servise hazır, afiyet olsun.