26 Temmuz 2017 Çarşamba

FIRINDA ETLİ BİBER DOLMASI

Etli biber dolmasını bol sarımsak ve nane ile kapatarak hazırlıyorum. Fırında karamelize ettikten sonra çok lezzetli oluyor. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 500 gr dolmalık ince kabuklu, küçük biber
İç malzemesi: 250 gr dana kıyma
        1 yemek kaşığı pirinç
        1 yemek kaşığı bulgur
        1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
        2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
        1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
        1 yemek kaşığı domates salçası
        1 çay kaşığı tuz, çekilmiş tane karabiber ve kırmı pul biber
Üzerine: 1 yemek kaşığı toz kuru nane
        2-3 diş sarımsak ezilmiş
Sos: 1 yemek kaşığı domates salçası
        1 çay kaşığı tuz
        4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Dolmalık biberlerin sap kısmını ve içini çıkarıp, temizleyin. İç malzemesinin hazırlanması: Pirinç ve bulguru bir kapta yıkayın ve biraz sulu bırakın. Üzerine kuru soğanı minik küp doğrayın. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiber, pul biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip. İç malzemesini yoğurun.

Dolmalık biberlerin içini, iç malzemesi ile doldurun. Biberleri ağzına kadar doldurmayın. 2/3 ünü doldurun. Pirinç ve bulgur pişerken şişecektir. Kuru nane ve sarımsağı küçük bir kasede elinizle karıştırın. Birer küçük parça naneli sarımsağı, biberlerin içinde ki iç malzemesinin üstüne sürün. Kapaklı bir fırın kabının tabanına kalan zeytinyağını ekleyin. Biberleri, fırın kabına, ağız kısımları, üste gelecek şekilde yanyana dizin. Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçasını suyla ezin, tuzu ekleyin. Biberlerin arasından bu salçalı suyu fırın kabına ekleyin. Biberlerin yüksekliğinin yarısına kadar fırın kabına su ekleyin. Fırın kabının kapağını kapatın.

220 derecede fırında 15 dakika, fırın kabının kapağı kapalı pişirin. Sonra bir 10 dakika kapağı açık pişirin. Biberlerin ağız kısmı hafif karamelize olduğunda kabı fırından çıkarın. Yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz. Yemeği sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder