26 Temmuz 2017 Çarşamba

PAÇANGA BÖREĞİ


Paçanga böreği, ziyafet sofraları için hem lezzetli, hem de kolay bir börek. Akşam sofranızda ara sıcak olarak servis edebilirsiniz. Böreğin malzemesinde evde yaptığım pastırmayı kullanıyorum. Pastırma tarifi de kış hazırlıkları bölümünde mevcut. Tarifi denemeniz dileğiyle. 12 börek için;
Malzemeler: 3 adet hazır yufka (4 üçgene bölün)
   12 dilim pastırma
   12 dilim kaşar peyniri (cheddar peyniri)
   2 adet kapya biber
   2 domates
Kızartmak için: 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Kapya biberlerin çekirdek ve sapını atıp, küp doğrayın. Tavada az bir zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yufkaları mutfak tezgahına yayıp, dört adet üçgene bölün. Üçgenlerin geniş kısmına pastırma dilimini bir kaç parçaya bölerek yerleştirin. Üzerine kaşar peyniri bir dilim yerleştirin. Üzerine hafif kavrulmuş kapya biberini ve ince domates dilimleri yerleştirin. Üçgenin geniş kenarından uç kısımlarını içe kıvırıp rulo şeklinde sarın. Sigara böreği gibi sıkı sarmayın, biraz gevşek olsun. Rulonun uç kısmının açılmaması için uç kısma bir kaç damla su sürebilirsiniz.


Böreklerinizi bu şekilde hazırladıktan sonra tavada kızgın yağda altın rengi kızartın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Böreği fırında da pişirebilirsiniz. Paçanga böreğini yufkayı şerit şeklinde kesip muska şeklinde sarabilirsiniz. Üzerine tereyağı sürüp, yağlı kağıtlı fırın tepsisinde önceden ısınmış fırında 180 derecede kızarana kadar fırında da pişirebilirsiniz. Bu şekilde de çıtır çıtır ve hafif bir börek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder