29 Kasım 2017 Çarşamba

MUZLU BADEMLİ KEK

Çok lezzetli bir kek, çay saatleriniz için tarifi denemenizi dilerim. Evde, olgunlaşmış muzlarınız ile hazırlayacağınız bu keki, isterseniz badem yerine fındık, ceviz veya nutella ile de hazırlayabilirsiniz. Ben, bademin çıtır lezzetini, bu keke çok yakıştırıyorum.
Malzemeler: 3 adet muz (kabuğunu soyup, ezin)
    2 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    175 ml süt (1 su bardağından 1 parmak az)
    1/2 su bardağı sıvı yağ veya erimiş tereyağı
    1 yemek kaşığı limon suyu
    2 su bardağı un
    1/2 çay kaşığı karbonat
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz tarçın
    1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
    1/2 su bardağı file badem

Yapılışı: Kabuğu soyulmuş muzları bir tabakta ezin, üzerine file bademi ve toz tarçını ekleyin. Bir kasede yumurta ve toz şekeri karıştırın. Sütü, yağı, limon suyunu, karbonatı ekleyin, karıştırın.Üzerine unu, hamur kabartma tozunu ekleyin. Unu karıştırmadan, unun üzerine tabaktaki muz ve badem karışımını ekleyin. Hepsini birlikte el çırpıcısı ile karıştırın.


Yağlanmış kek kalıbına, kek hamurunu ekleyin. Önceden 170 derecede ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin piştiğini bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiştir. Fırından çıkardığınız keki, kabında 5 dakika bekletin, soğusun. Soğuyan keki servis tabağına ters çevirip, dilimleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder