28 Aralık 2017 Perşembe

YENİ YIL HİNDİSİ

Herkese iyi bir yıl diliyorum, yeni yıl kalbinizden geçen tüm güzellikleri size getirsin. Oldukça kolay ve lezzetli olan Yeni yıl hindisi tarifini, denemenizi dilerim. Her yeni yılda ev partisi için pişirdiğim bir tarif. Fakat yeni yılda, başka telaşlarla, fotoğraf çekmeyi unutuyorum :) Güvenle deneyebilirsiniz.
Malzemeler: 1 orta boy hindi (4-4,5 kg)
       5 yemek kaşığı zeytinyağı
       2 yemek kaşığı limon suyu
       1 yemek kaşığı bal
       1 yemek kaşığı domates salçası
       2-3 diş sarımsak ezilmiş
       1 tatlı kaşığı tuz
       1 tatlı kaşığı zerdeçal (veya köri)
       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
       1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine sürmek için tereyağı (2 yemek kaşığı)
Yapılışı: Hindiyi yıkayıp kurulayın. Diğer malzemenin hepsini bir kasede karıştırın. Bu malzemeyle hindinin dışını ovun. 1 gece buzdolabında bekletin. Yeni yıl günü, hindiyi fırın kabına yerleştirin. Ayaklarını mutfak ipi ile bağlayın. Fırın kabına 3-4 su bardağı su ekleyin. Fırın kabının kapağını kapatın. Fırında 230 derecede 2 saat pişirin. 2 saatin sonunda hindinin üzerinde ki fırın kabının kapağını açın. Üzerine terayağı sürün. 30 dakika daha fırında pişirin. İyice kızardıktan sonra fırından çıkarın. İçini, kestaneli pilav veya iç pilav ile doldurup yada servis sırasında yanına ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Not: İsterseniz hindiyi fırın poşeti içinde su koymadan da pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda hindiyi önceden 2 saat haşlayıp sonrada yukarıda ki sosu sürmelisiniz. Yine 230 derecede hindi kızarıncaya kadar pişirin.
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder