22 Şubat 2018 Perşembe

KUMKUAT REÇELİ (KAMKAT)

Çok lezzetli bir reçel. Tarifi denemeniz dileğiyle. Kahvaltıda, pastalarınızda veya kahvenizin yanında şekerleme olarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler: 1 kg kumkuat
800 gr şeker
1 litre su
yarım limonun suyu

Yapılışı:Kumkuatların sap kısımını kesin. Önceden kaynayan suya kumkuatları ekleyin, haşlansın.Yumuşayan kumkuatları, içi soğuk su dolu kaseye alın.


Şurup için 1 litre su ve şekeri kaynatın. Haşlanmış kumkuatların sap kısımına, bıçağın ucu ile, küçük bir kesik atın. Kaynayan şuruba, kumkuatları ekleyin ve reçelin şurubunun koyulaşmasını bekleyin. Koyulaşan şuruba, limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
Reçeli sıcakken kavanozlara doldurup ağzını kapatın. Afiyet olsun.
Not: Diğer reçeller gibi uzun süre kaynatmanıza gerek yok, yaklaşık yarım saat kaynatıp, reçeli soğumaya bırakın. Soğurken koyulaştığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder