Bu Blogda Ara

26 Kasım 2015 Perşembe

YOĞURT TATLISI


Hafif ve lezzetli bir şuruplu tatlı. Kolay bir tarif denemenizi dilerim.
Malzemeler: 4 yumurta
                  4 yemek kaşığı toz şeker
                  250 gr yoğurt
                  125 gr irmik
                  125 gr pirinç unu
                  1 tatlı kaşığı karbonat
Şurubu için: 4,5 su bardağı toz şeker
                   7 su bardağı su
                   1/2 limonun suyu
Yapılışı: Küçük bir tencereye şurup için gerekli toz şekeri ve suyu ekleyin. Tencereyi kısık ateşe yerleştirin. Toz şeker yavaş yavaş eridiğinde suyu kaynasın. Şurup kaynarken hamuru hazırlamaya geçin. Bir kasede yumurtaları ve 4 yemek kaşığı toz şekeri çırpın. Ardından yoğurdu, irmiği, pirinç ununu ve karbonatı sırayla ekleyin ve karıştırın.


Hamur karışımını yağladığınız bir fırın kabına (27x27 cm) dökün. Fırında kek gibi yaklaşık 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kaynayan şuruba limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine kaynayan şurubu gezdirerek dökün ve keki yeniden 180 derecede ki fırına sürün. Fırında kek şurubu çekene kadar pişirin.

Kek şurubu tamamen çektiğinde fırından çıkarabilirsiniz. Soğuduğunda istediğiniz şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz. Servis sırasında üzerine dondurma ekleyebilir veya hindistan cevizi rendesi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.