7 Haziran 2015 Pazar

FIRINDA SALÇALI EKMEK


Babaannemiz Şerife Hanımın bize pişirdiği bir kahvaltı lezzeti. Ailemiz için geleneksel ve lezzetli bir tad. Denemenizi dilerim.
3 Kişilik
Malzemeler: 7-8 dilim bayat ekmek
                     1 yemek kaşığı tereyağı ( ekmek dilimlerinin üzerine sürmek için)
Üstü için malzeme: 1 adet kuru soğan (mutfak robotuyla küçük parçalanmış)
                     2 yumurta
                     1,5 tatlı kaşığı domates salçası
                     100 gr rendelenmiş tulum peyniri ( yada sert beyaz peynir)
                     1 tatlı kaşığı kuru kekik
                     1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekmekleri dizin. Diğer malzemeyi bir kasede karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün.


 200 derecede fırının üst ızgarasını çalıştırın. Fırının üst rafına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 15-20 dakikada ekmeklerinizin üzeri kızarınca fırından çıkarın. Üzerine çok az bıçağın ucuyla yeniden tereyağı sürebilirsiniz. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder