19 Mayıs 2016 Perşembe

KARADUT LİKÖRÜ


Karadut likörü ile Türk kahvesini servis etmeyi seviyorum. Oldukça kolay ve lezzetli bu likör tarifimi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 Kg karadut
                   400 gr toz şeker
                   70 cl votka
                   1 adet çubuk tarçın
                   2 adet karanfil
Yapılışı: Karadutu yıkamayın. Bir kavanoza bir kat dut, bir kat şeker olarak yerleştirin. Üzerine çubuk tarçın ve karanfil ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 5-10 gün bu şekilde bekletin. Kavanozu her gün yavaşça sallayarak karıştırın. 10 gün sonra alkolle karıştırıp 1-2 günde alkolle bekletin. Süzgeçten geçirin. Şişelere doldurun ve serin bir yerde 1-2 ay mayalanmaya bırakın. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder