5 Şubat 2021 Cuma

DANA TRANÇ KAVURMA-CHEDDAR PEYNİR SOSLU TİFTİK SANDVİÇ


 

Tel tel olan bu dana etini sevmemek imkansız. Oldukça lezzetli ve kolay bir tarif. Hazırladığınız bu etle harika sandviçler, dürümler hazırlayabilirsiniz. Refika Birgül'den you tube'da (Cheddar Peynir Soslu Tiftik Sandviç) izleyip öğrendiğim bir tarif. Mutfağıma eklediğim bu lezzet için kendisine sonsuz teşekkürler.

Malzemeler:1 kilo dana tranç eti

1 adet kuru soğan (ayıklanıp ortadan 2'ye bölünmüş)

1 bağ sarımsak (kabuğu ile ortadan 2'ye bölünmüş)

3 yemek kaşığı zeytinyağı 

2 yemek kaşığı tereyağı

750 ml sıcak su

1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu

1 çay kaşığı toz karabiber

Peynir sos için malzemeler: 1 paket (200 ml) krema

200 gr dilimli cheddar peynir-burger peyniri  (minik şeritler halinde doğranmış)

Üzerine: 2 adet kırmızı soğan (halka doğranmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sandviç ekmeği

  Yapılışı: Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin, dana trança ortadan 2' ye veya 4'e bıçakla derin bir kesi atın.Tuz ve karabiber etin tüm yüzlerine elinizle sürün.


 Düdüklü tencerede kuvvetli ateşte etin, tüm yüzlerini mühürleyin. Ortadan 2 ye böldüğünüz ayıklanmış kuru soğanı, kabuğu ile beraber ortadan 2'ye böldüğünüz 1 bağ sarımsağı tencereye ekleyin. Tüm yüzleri mühürlenmiş etin üzerine sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın, yarım ateşte 1 saat pişirin.



Pişen eti tencereden alın, bir yemek çatalı ile eti sıyırarak lif lif ayırın.Derin bir tavada tereyağını eritin. Üzerine tiftiklediğiniz dana etini ekleyin. Tavada eti bir kaç kez çevirerek hafifçe kavurun. Dana tranç kavurmanız hazır. Dana tranç kavurmayı, isterseniz hazırladığınız bir pilavın üzerindede servis edebilirsiniz. Pek çok şekilde kullanabileceğiniz harika bir lezzet.




  

Şimdi sandviç için gereken diğer malzemelerin hazırlanmasına geçelim.

Bir sos tenceresine kremayı ekleyin, kısık ateşte ocakta ısıtın. Isınan kremaya, küçük parçalara böldüğünüz cheddar peynirini ekleyin. Bir tel çırpıcı ile karıştırarak peynirin erimesini sağlayın. Sarı renkli sosunuz peynir tamamen eridiğinde hazır olacaktır.


Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip, ocakta ısınan tavaya kırmızı halka soğanları ekleyin. Hafifçe kavurun. 


İstediğiniz bir sandviç ekmeğinin içine tiftiklediğiniz dana etinden yerleştirin. Etin üzerine peynir sosundan ekleyin. En üstede kavrulmuş kırmızı soğan halkalarını ekleyin. Üzerine arzu ederseniz bir tutam tuz ve karabiber tekrar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 Sandviç ekmeği olarak ben pita ekmeği hazırladım. Tariflerde Pita Ekmeği (Balon Ekmek) olarak bakabilirsiniz.

#danatrançkavurmatarifi #cheddarsostarifi #sandviçtarifi #beefrecipe #cheddarsaucerecipe #sandwichrecipe


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder