6 Nisan 2015 Pazartesi

KEREVİZLİ PİLAV


 Kerevizli pilav tek başına bir ana yemek. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile iştah açıcı. Özellikle kereviz sevmeyen çocukların zevkle yediği bu pilavı annelere öneririm. Sofralarınızda yer vermeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1,5 su bardağı pirinç
                     2,5 su bardağı sıcak su
                     300 gr. tavuk eti küp doğranmış
                     1 adet orta boy kereviz küp doğranmış
                     200 gr. mantar ince doğranmış
                     3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
                     2 çorba kaşığı zeytinyağı
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Suyu soğuduğunda da süzgeçte bol su ile yıkayıp süzülmeye bırakın.
Yayvan bir tavaya zeytinyağını ekleyip ocağın orta gözünde ateşe yerleştirin. Tavuk etlerini ekleyip, karıştırarak hafif kızartın. Kızaran tavuklara küp doğranmış kerevizleri ekleyip kavurun. Kerevizlere mantarları ekleyip kuvvetli ateşte mantarlarıda sote edin.
Diğer yanda yayvan bir tencereye tereyağını ekleyip kısık ateşe yerleştirin. Eriyen tereyağına yıkanıp süzülen pirinci ekleyip 5 dakika kavurun. Kavrulan pirince diğer tavada sotelenen tüm malzemeyi ekleyin. 2,5 su bardağı suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişen pilav suyunu çektiğinde ateşi kapatın. Tencerenin üstüne temiz bir peçete gerip kapağını kapatın. Pilav demlensin. Demlenen pilava dereotunu ekleyin ve karıştırıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Yanında ayranla servis edilmesini öneririm.
Pilav pişerken karıştırdığınız kaşığı tencerenin kenarına vurmayın. Pirinçlerin birbirine yapışıp kabarmamasına neden olursunuz.
                  
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder