27 Nisan 2015 Pazartesi

BEYAZ KURABİYE


Nişastalı beyaz kurabiye, ağızda dağılan yumuşacık bir kurabiye. Uzun yıllardır uyguladığım bu tarifi sizinde denemenizi dilerim.
Malzemeler: 200 gr. buğday nişastası (2 su bardağı)
                      75 gr. un (2/3 su bardağı)
                      2 yumurta
                      6 çorba kaşığı toz şeker
                      125 gr tereyağı (katı)
                      1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
Yapılışı: Tüm  malzemeyi bir kasede karıştırıp hamuru hazırlayın.


 Hamurdan yaklaşık 20 tane ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Yağlı kağıt üzerine hamur toplarınızı yerleştirin. Pişerken toplar yayılacağından fazla sıkışık yerleştirmeyin.

 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Üzerleri hafif çatlayıp, altları hafif pembeleşince fırından çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder