12 Nisan 2015 Pazar

İSPANYOL USULÜ SARDALYE


Başka küçük balıklarla da pişirebileceğiniz bu lezzetli yemeği denemenizi umuyorum. Yemeği pişirirken balkonda kendi yetiştirdiğim maydanozları kullandım. Tamamen doğal yetişen
maydanozlarla daha da lezzetli oldu.
Malzemeler: 1 kg. ayıklanmış sardalye balığı
                     4 diş sarımsak ince kıyılmış
                     3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
                     100 gr galeta unu
                     50 gr. tereyağı
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı kırmızı toz biber
                     1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Balık ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Balıkları kasedeki malzemeyle karıştırın.

 Fırın kabına balıkları dizin. Kasede kalan malzemeyi balıkların üzerine serpin. Üzerine tereyağını yayın. 230 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika yaklaşık pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Not:Balık, içi temizlendikten ve yıkandıktan sonra iyice tuzlanır ve hiç bekletilmeden pişirilir. Çünkü tuz balık etinin suyunu alır ve tuzlanmış balık eti bekletilirse pişerken kuru olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder