28 Nisan 2015 Salı

SAC BÖREĞİ


Sac böreği, harika lezzetiyle mutfağımın en sevilenlerinden. Sizin de denemenizi dilerim.
4-5 Kişilik
Hamuru için malzemeler: 6 su bardağı un
                2 su bardağı ılık su
                1 tatlı kaşığı tuz
İçi için malzemeler: 500 gr kıyma
                                  1 adet orta boy kuru soğan küp doğranmış
                                  1/2 demet maydanoz ince doğranmış
                                  1 çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz
Hamuru açarken kullanmak üzere 1 su bardağı un
Kızartırken tavayı yağlamak için 1 çay bardağı sıvıyağ
Böreklerin üzerini yağlamak için 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı: Hamur malzemesini bir kasede karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Üzerini bir örtüyle örtüp iç malzemesini hazırlarken hamuru dinlendirin.



 İç malzemesini bir kasede karıştırıp köfte hamuru gibi yoğurun ve 15 parçaya ayırın. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp 15 yuvarlak bezeye ayırın. Tekrar kaseye yerleştirip üzerini örtün. Merdane ile birer tane hamur topu alıp 15-20 cm çapında ince yufkalar açın. Yufkanın yarısına iç malzemesini elinizle iyice ince bir şekilde yayın. Diğer yarısını yufkanın üzerine kapatıp kenarlarını boşluk kalmayacak şekilde elinizle bastırarak kapatın.

 Ocağın büyük gözünde kısık ateşe yerleştirdiğiniz sacın üzerine veya kalın tabanlı yanmaz tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Hazırladığınız börekleri bir yandan hazırlarken bir yandan da pişirmelisiniz ki yufkalarınız kurumasın. Pişen böreklerin üzerine tereyağı sürün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 
                                     
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder