4 Nisan 2015 Cumartesi

BİR GÜZEL EKMEK


Bu ekmeği et yemeklerinin yanında bütün olarak sofraya getiriyorum. Kopararak yemesi çok zevkli, öneririm.
 Malzemeler: Yuvarlak bir ekmek ( Trabzon ekmeğini tercih ediyorum)
                     5 diş sarımsak
                     1 çay kaşığı iri taneli tuz
                     1 tatlı kaşığı tane karabiber
                     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                     2 dal taze biberiye
                     1 limonun kabuğu rendelenmiş
                     10 çorba kaşığı zeytinyağı
                     100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
Yapılışı: Ekmeği üstte kare kare kesin. Tabanını kesmemeye özen gösterin. Aralarına sosu yerleştireceksiniz. Sarımsakları tuzla beraber havanda dövün. Havana karabiberi, kırmızı biberi, biberiyenin yapraklarını ve limonun kabuğunu ekleyip hafifçe bunlarla beraber de dövün. Bu malzemeyi bir kaseye alıp üzerine zeytinyağını ekleyin. Peynirin yarısını ayırıp kalan yarısını da sosa karıştırın. Sosu kaşıkla ekmeğin aralarına sürün. En üste kalan peyniri serpiştirin. Servisten 15 dakika önce 200 derecede ısıtılmış fırına sürün. Üzerinde ki peynirler kızrınca servis edin. Afiyet olsun.

Not: Tencere tandırı gibi et yemeklerinin yanında pilav pişirmediğinizde bu ekmeği servis etmenizi öneririm.    
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder