30 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ PARFE


İlkbaharın taze ve hoş kokulu çileklerine merhaba. Sıcak günler için soğuk ve tatlı bir lezzet. Çok sevdiğim bu kolay tarifi sizinle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler: 500 gr çilek
                      300 gr. toz şeker (2 su bardağı)
                      150 ml süt (1,5 çay bardağı)
                      5 yumurta sarısı
                      1 paket krem şanti
Yapılışı: Çilekleri şekerle beraber mutfak robotunda ezin. Oluşan sosdan 1 su bardağı (200ml) ayırın.


 Krem şantiyi sütle hazırlayın. Krem şantiye yumurta sarısını ekleyip düşük devirde çırpın. Krem şantiye çilekli sosu yavaşça kaşıkla karıştırarak ekleyin.

 Derin bir kapta buzdolabının buzluğunda 1 gece dondurun. Ertesi gün donmuş parfeyi kalıptan ters çıkarın. Buzlukta tutun.

 Servis yapacağınız zaman dilimleyip, ayırdığınız bir bardak çilek sosdan üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder