21 Nisan 2015 Salı

KEÇİ PEYNİRLİ PATATES


Keçi peyniri ile enfes bir patates yapalım. Doğa yürüyüşü sırasında rastladığım doğal kekiklerle tadlandırdım. Pişirme süresi patateslerin cinsine ve kesim şekline göre değişir, unutmayalım.

Malzemeler:1 Kg patates
                     2/3 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     3-4 dal taze kekik
                     1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı: Patatesleri soyup 1cm lik küpler halinde doğrayın. İçi tuzlu su dolu bir kasede 15 dakika bekletin. Ardından iyice kurulayın. Tavanızı 2 dakika ateşte kızdırıp zeytinyağını ekleyin. Ardından ateşi iyice kısın. Yaklaşık 30 dakika sürekli kısık ateşte karıştırarak patatesleri kızartın. Patatesler kızardığında üzerine kırmızı toz biberi, kekik yapraklarını ve peyniri serpip 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Keçi peynirinin tuzu yeterli olduğundan ayrıca tuz eklemedim. Siz tadına bakarak isteğe göre tuzla tadlandırabilirsiniz.

                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder