Keçi peyniri ile enfes bir patates yapalım. Doğa yürüyüşü sırasında rastladığım doğal kekiklerle tadlandırdım. Pişirme süresi patateslerin cinsine ve kesim şekline göre değişir, unutmayalım.
Malzemeler:1 Kg patates
2/3 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı: Patatesleri soyup 1cm lik küpler halinde doğrayın. İçi tuzlu su dolu bir kasede 15 dakika bekletin. Ardından iyice kurulayın. Tavanızı 2 dakika ateşte kızdırıp zeytinyağını ekleyin. Ardından ateşi iyice kısın. Yaklaşık 30 dakika sürekli kısık ateşte karıştırarak patatesleri kızartın. Patatesler kızardığında üzerine kırmızı toz biberi, kekik yapraklarını ve peyniri serpip 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Keçi peynirinin tuzu yeterli olduğundan ayrıca tuz eklemedim. Siz tadına bakarak isteğe göre tuzla tadlandırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder