13 Nisan 2015 Pazartesi

KURU BÖRÜLCE SALATASI-1 (Girit Usulü)



Giritli Türk mutfağının bir başka lezzeti olan kuru börülce salatası ile soframızı renklendirelim.
Malzemeler: 500 gr kuru börülce
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 limonun suyu
                     1 çay kaşığı tuz
                     3 adet taze yeşil soğan ince doğranmış
                     3 çorba kaşığı maydanoz ince doğranmış
                     1 adet orta boy domates küçük küp doğranmış
                     12-15 adet siyah zeytin (tuzsuz)

Yapılışı: Bir gün önceden kuru börülceleri bir kapta suda bekletin, yumuşasın. Ertesi gün kapağı açık bir şekilde tencerede kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Börülceler haşlandığında süzgeçte suyunu süzdürün ve soğutun. Servis tabağına börülceleri alın. Soğan, maydanoz, domates ve zeytini ekleyip karıştırın. Üzerine ekleyeceğiniz tuzu, zeytinin tuz durumuna göre ayarlamanızı öneririrm. Ardından limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Afiyet olsun. 
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder