17 Nisan 2015 Cuma

KADAYIF SARMASI


Üstü çıtır, içi yumuşak bu geleneksel tatlının üzerine, servis sırasında muskat rendeleyerek bir son dokunuş yapın ve yeni bir tat yakalayın.
20 adet kadayıf dolması için:
Malzemeler: 500 gr tel kadayıf (çiğ)
                     125 gr tereyağı erimiş (ılık)
                     100 gr ceviz içi
                     1 su bardağı sıcak süt (200 ml)
Şurup için:   500 gr toz şeker
                     2 su bardağı su (400 ml)
Üzerine: 1 çay kaşığı muskat rendesi veya 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviziçi
Yapılışı: Küçük bir tencereye toz şekeri ve üzerine ölçülü suyu ekleyin. Hiç karıştırmayın. Ocağın küçük gözünde kısık ateşte şeker kendi kendine erisin ve şurup kaynayarak koyulaşsın. Koyulaştığını şuruptan bir damla alıp elinizle damlanın kaşıkta uzamasını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Koyulaştığında şurubu ateşten alın ve kenarda soğumaya bırakın.

Fırın tepsisine tel kadayıfı yayın. Üzerine gezdirerek erimiş tereyağını dökün. Elinizle ovarak tel kadayıfın her yerini yağlayın. Yağlanmış tel kadayıftan avuç içinize parçalar koparıp yayın. Elinizde ki kadayıfın ucuna 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyup sıkı bir rulo yapın ve tüm ruloları tepsiye dizin. Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında, 15-20 dakika kadayıf sarmalarını kızarana kadar pişirin. Kızaran sarmaları fırından çıkarıp üzerine gezdirerek hemen sıcak sütü dökün ve sarma tepsisinin üzerine bir kapak kapatın. 5 dakika sütü çekmesini bekleyin. Ardından sıcak sarmaların üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Yaklaşık 1 saat sonra şurubu çekmiş ve servise hazır olacaktır. Servis öncesi üzerine son bir dokunuş muskat rendesi serpebilir veya ceviziçi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder