Bu Blogda Ara

8 Nisan 2016 Cuma

CEVİZLİ BONFİLE SARMA



Kolay, lezzetli ve kısa sürede hazırlanan bir et yemeği. Ziyafet sofralarına yakışan bu lezzeti, denemenizi dilerim. İsterseniz dana eti yerine tarifi kuzu eti ile de yapabilirsiniz. Kuzu kol etini bütün kemiksiz hafif dövüp inceltin.
Malzemeler: 4 dilim bonfile (kasabınıza dövdürüp yada kendiniz et döveceği ile inceltin)
                   4 adet ceviz içi
                   1 diş sarımsak
                   2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
                  1/2 çay kaşığı tuz
                  1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
                  4 tatlı kaşığı tereyağı
Kızartmak için: 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Doğrayıcıda ceviz içi, sarımsak ve maydanozu kıyın ve karıştırın. Bonfile dilimlerini tezgaha yayın. Cevizli karışımdan birer yemek kaşığı üzerine yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı teryağı ekleyin. Eti rulo şeklinde sarın. Kürdanla açılmaması için tutturun. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Kızgın tavada çevirerek iyice kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


Not: Yanında fırında patates ve yeşil bir salata ile servis edebilirsiniz. Küçük patatesleri yıkayıp, birkaç yerinden delin. Aliminyum folyoya sarıp 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Birkaç yerinden deldiğinizde patatesin içinde ki nem buharlaşır ve patatesiniz daha lezzetli olur. Nemi içinde kalan patatesin dokusu elastik olur, ağızda dağılmaz.