6 Nisan 2016 Çarşamba

BÖRÜLCE ÇORBASI (ACEBEKLİ BULGUR ÇORBASI)


Börülce çorbası, Adana yöresine ait bir çorba. Bazen içinizi ısıtacak, biraz acı bir çorba isterseniz, bu çorbayı içebilirsiniz. Deniz Gürsoy'un tariflerinden öğrenip biraz değiştirdiğim bu çorbayı tadan herkes seviyor. Oldukça kolay ve çabuk hazırlanıyor, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1/2 su bardağı kuru börülce
                   1/2 su bardağı pilavlık bulgur
                   1 litre et suyu
                   1 tatlı kaşığı acı biber salçası
                   1 tatlı kaşığı kuru nane
                   2 yemek kaşığı tereyağı
                   1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bir gün önceden kuru börülceyi üzerini geçecek kadar  su ile ıslanmaya bırakın.
Tencereye ıslanıp şişmiş börülceleri alıp üzerini geçecek kadar su ile kaynatın. Köpüklerini kepçe ile temizleyin. Kaynayıp pişince suyunu süzün.

Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin. Eriyen yağa kuru nane ve biber salçasını ekleyin. Salça kum kum olduğunda, et suyunu tencereye ekleyin. Ardından suyunu süzdüğünüz börülceyi ve bulguru ve tuzu tencereye ekleyin. Bulgurlar açılıp pişene kadar 10-15 dakika çorbayı kaynatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder