8 Ağustos 2016 Pazartesi

VİŞNE LİKÖRÜ

Vişneler, iri ve oldukça olgun. Vişne likörü yapmanın tam zamanı. Kahvenizin yanında keyifle tüketeceğiniz bu likör tarifini, denemenizi dilerim.

Malzemeler: 1 kg vişne (vişneyi yıkayıp, saplarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarmayın)
                       500 gr toz şeker
                       1 adet çubuk tarçın
                       2 adet karanfil tanesi
                       500 gr vodka

Yapılışı: Vişne tanelerini kavanoza bir sıra vişne, bir sıra toz şeker serperek dizin. En üste karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Toz şeker eriyene kadar, kavanozun kapağını açmayın ve her gün kavanozu çalkalayın. Yaklaşık 7-10 gün içinde toz şeker eriyecektir. (Ben, kavanozu mutfakta evyenin üzerinde veya balkonda gölge bir yerde bekletiyorum. Sıcak ortam, fermentasyonu hızlandırıyor.) Toz şeker eridiğinde vodkayı ekleyip kavanozun kapağını kapatın. 2-3 gün dinlensin. İnce delikli bir süzgecin üzerine bir örtü (tülbent veya pamuk) örtüp, likörü süzün. Ağzı hava almayacak şekilde şişeleyin. Şişelendikten sonra dinlendikçe lezzetlenen likörü, soğuk servis edin. Afiyet olsun.



Not: Likörünüz şişelendikten sonrada fermentasyona devam edeceği için bekledikçe lezzetlenecektir. (2-3 ay.) Eklediğiniz vodkayı, likörü tadarak da  ekleyebilirsiniz. Böylece damak tadınıza uygun oranda alkol eklemiş olursunuz. Likörü süzdükten sonra kalan vişnelerinizi derin dondurucuda saklayıp, dondurma veya diğer tatlılarınızla servis edebilirsiniz.






1 yorum: