18 Ağustos 2016 Perşembe

PATLICANLI RULO KÖFTE (DALYAN KÖFTE)





 Patlıcanlı rulo köfte, hem çok kolay hazırlanıyor, hemde lezzeti harika. Ziyafet sofralarınızda zevkle sunacağınız bir yemek, tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 500 gr dana ve kuzu etinden karışık kıyma
                       2 dilim ekmek içi (ufalanmış)
                       2 yumurta (yumurtalardan birinin beyazını ayırın)
                      1 adet orta boy kuru soğan (minik küp doğranmış)
                      ½ demet maydanoz (ince doğranmış)
                       Birer çay kaşığı tuz ve çekilmiş tane karabiber
İçi için malzeme: 2 adet tütsülenmiş ve kabuğu soyulmuş patlıcan (küp doğrayın ve ½ çay kaşığı tuz ile tatlandırın)

Yapılışı: Malzemenin hepsini, (1 yumurtanın beyazı hariç) çukur bir kapta karıştırıp, yoğurun, hamur olsun. Streç film veya aliminyum folyoyu mutfak tezgahına serin. Bunun üzerine hamuru yayın. Elinizle bastırıp, dikdörtgen şekil verin.

Ortasına iç malzemesi olan patlıcanı koyun. Rulo şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Köftenin kapattığınız tarafı alta gelsin. Üstüne yumurtanın beyazını sürün. 200 derecede önceden ısınmış fırında kızarana kadar 40-45 dakika pişirin. Pişme sırasında tepsiye bıraktığı yağından ve suyundan ara sıra üzerine dökün. Piştiğinde servis tabağına alıp, dilimleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder